Winter Is comming... så pas på din Husqvarna Automower! 
Thursday, 10 May, 8:11 - Generelt, Teknologi
Dette er min fortolkning af korrekt vinter opbevaring for Husqvarna Automower maskiner, der er udstyret med moderne genopladelige batterier. Jeg har udelukkende brugt den danske manual fra Husqvarna, og min uddannelse som elektronikmekaniker, som grundlag for denne procedure.


• Når græssets vækstssæson er afsluttet, så er det en rigtig god ide at stalde sin Husqvarna Automower op for vinter. Det er meget forskelligt hvornår dette tidspunkt indtræder, så hold selv øje med det.

• Parker din Automower i ladestationen, nogle dage før vejrudsigten lover godt vejr. Så skal du ikke fryse r*ven af medens du nusser om din dejlige maskine, og den bliver ladet 100% op inden dagen, som det foreskrives i brugsvejledningen.

• Tag din Automower ud af ladestationen, og sluk den på hoved-afbryderen.

• Rengør din Husqvarna Automower som foreskrevet. Det vil sige brug børster og pensler til at fjerne de værste græs rester. "Ryk" kollisions-skjoldet af som det er beskrevet for din model, og fjern græs rester under det, og på selve din maskine - HUSK at du ikke må bruge 'løbende vand' som f.eks. en vandslange og slet ikke en højttryksrenser!! Når de værste græsrester er fjernet, kan man rengøre maskinens overflader med en opvredet grov klud. Vær særlig opmærksom når du rengør gummi-manchetter omkring de "detektor-pinde" som kollisions-skjoldet sidder ophængt på. De skal være hele og forholdsvis bløde, og sidde fast/lukke tæt over det hele hvor de er monteret.

• Placer nu din Husqvarna Automower i sit vinter-hi, som skal være 110% frostfrit. Maskinen skal opbevares stående vandret på sine hjul, med hovedafbryderen slukket. På denne måde bruger maskinen absolut mindst strøm fra batteriet.

• Sørg for at ladestationen er 110% vinterafdækket, så den ikke kommer direkte i berøring med sne (hvis vi er så heldige at der overhovedet kommer sne). Dæk den gerne af med en plastik pose, men gør det ikke 100% lufttæt - der må ikke kunne dannes kondens under indpakningen.

• Sørg for at strømforsyningen er tilsluttet ladestationen, og tændt HELE vinteren!
- • HVIS man er teknisk snild på fingerne, og har mulighed for det, så KAN man godt afmonterer hele ladestationen, og opbevare den frostfrit sammen med selve maskinen, MEN DETTE ER IKKE ER KRAV.

• OBS!! Sæt et kryds en gang i måneden i kalenderen, hvor du skal besøge din Husqvarna Automower i sit vinterhi, for at undersøge hvor meget strøm der er på batteriet. HVIS batteriets kapacitet er faldet til mellem 30 og 40 %, og der stadig er lange udsigter til at den skal ud af vinterhi, så skal du sætte din Automower i ladestationen, så den kan blive ladet op til 100% igen. DETTE PUNKT ER MEGET VIGTIGT!!

Bemærkninger:
• Når batteriet på din Automower er i god stand, vil det ofte kunne holde kapacitet nok på batteriet, uden at skulle lades op i løbet af vinteren.
• Moderne genopladelige batterier er ustabile, og konstrureres derfor med indbygget elektronisk overvågning, som afbryder batteriet (uden mulighed for at tilslutte det igen) hvis der opstår kritiske situationer i batteriets levetid. EN kritisk situation er at batteriets opladning falder under et forudsat (lavt) punkt, dette kan ske for slidte batterier der ikke overvåges gennem vinteropbevaringsperioden, så sørg for at være ekstra opmærksom jo ældre din maskine er.
• Vær i øvrigt SÆRLIG opmærksom når du læser Husqvarnas manual, med hensyn til hvornår der er tale om PÅBUD, og hvornår der IKKE er tale om påbud. Manualen er ikke skrevet for kundernes skyld - den er skrevet for at Husqvarna kan holde sin ryg fri, og for at optimerer mersalg hos deres autoriserede forhandlere ;-)

Kommentarer

Tilføj kommentar
Beklager, men nye kommentarer kan ikke skriver efter 14 dage.