iMac HD Fan fix og Fusion Drive konfiguration. 
Tuesday, 16 December, 18:32 - Teknologi, OS X
Skrevet af Administrator

Harddisken i min dejlige 27" mid-2010 iMac døde for nyligt... denne artikel er IKKE endnu en guide i hvordan man skifter den ud!

Jeg vil vise hvordan jeg fiksede problemet med at denne iMac model bruger en "analog" temperatur føler, til at kontrollerer hastigheden på blæseren til harddisken. Føleren sidder inden i harddisken, og Apple har derfor en ekstra ledning forbundet til harddisken. Det virker FINT... lige indtil man sætter en harddisk i som IKKE har denne temperatur føler, og det er der så vidt jeg ved ingen der har mere - de har S.M.A.R.T. i stedet.

Jeg ville have et FusionDrive sat op, nu hvor jeg alligevel skulle til at geninstallerer computeren - så jeg fandt en dejlig 4 Terrabyte Hybrid Harddisk, også kaldet SSHD, der sammen med min almindelige SSD* ville give mig 4.3 Tb plads !!

Opsætningen af Fusion Drive før selve OS X installationen kan ses på dette billede. Der er flere guides til dette på Indernættet - Jeg Googlede mig til den her :-)

Der efter var det en ganske almindelig OS X installation...

Men inden jeg kom så langt skulle jeg have klaret problemet med temperatur-føleren. Jeg Googlede en masse, men var ikke tilfreds med de løsninger jeg fandt... de var alle baseret på software, og ville efter min bedste overbevisning IKKE kunne styre blæseren før OS X var fuld bootet. Blæseren ville derfor køre 100% hastighed indtil de forskellige software løsninger startede op.

Et sted på nettet kunne man købe et "kit" som efter hvad jeg kunne læse ville erstatte den manglende føler med en ekstern udgave, som man så blot skulle fastgøre til harddisken med et stykke medfølgende tape... og lige der fik jeg ideen at en af de temperaturfølere, der var i den skrottede Macbook Pro jeg havde liggende, måtte kunne bruges på den måde som "kittet" beskrev.
Jeg fandt en af dem og klippede stikket, som normalt skulle forbindes til logic boardet i Macbook Proen, af og afisolerede de tynde ledninger ca. 4 millimeter, og snoede de blot lagte ledningstråde sammen. Så stak jeg grå ledning ind i stikket, som ellers var forbundet til den gamle harddisk, der hvor den grå ledning fra iMac logic boardet sad, og ditto med den sorte, som det kan ses her.

Det er knap 2 måneder siden jeg installerede den ny SSHD, og fixede den manglende temperaturføler, og det hele køre SUPER lækkert... Fusion Drive r0x0rz !

* Jeg monterede SSD'en i 2011, ved hjælp af denne guide.
tilføj kommentar ( 10409 visninger )   |  permalink   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 686 )

| 1 | 2 | Næste> nav_last>>